Sjuk!

Inatt får bebis sova hos oss hela natten för hon är sjuk:(
Hon har åkt på förkylning men inte så farlig än ialllafall som tur va. Håller tummarna för att den är borta imorgon när vi vaknar och inte blir värre nu under natten men just nu snorrar hon inte så ser ljust ut men får se. Hon har ingen feber som tur va men gav henne en Alvedon så hoppas hon ska sova gott inatt.

Hon får verkligen inte bli så sjuk som hon va sist då hon åkte på RS-virus. Usch vad otäckt det va. Ryser i hela kroppen nu och känner lite obehag av att tänka tillbaka på den tiden. Älskade lille bebis nu håller vi tummarna, mamma finns här för dig hela tiden.

Mvk Sara! <3

Bild från sist hon va sjuk. Så liten min lille tiger<3


Bebis!

Vilken lycka man kan känna i kroppen när kompisar får barn. Sitter här och ler och tänker tillbaka på tiden när man själv låg på BB. Vad jag längtar tillbaka ibland och saknar det. Men jag är så otroligt glad för det jag har idag och att jag får ha min älskade bebis gossandes bredvid mig.

Livet är fantastiskt och jag flyger med det!

Mvk Sara! <3


Denna dag!

Ja inte blev den som jag hade tänkt iallafall. Ebba har kört slut på mig. Varit i full gång nästan hela dagen med två korta sov pauser. Haft en tjurig bebis som har slagit sig ett par gånger och nästan vägrat att sitta stilla. Hon ska ställa sig upp mot tvbänken men det går sådär. Hon har ett jäkla temperament, blir jätte sur när det inte går som hon vill. Nu kan man verkligen inte lämna henne själv en stund så jag är nästan helt låst.

Men detta är jätte kul och så fascinerande att se alla framsteg. Det är helt fantastiskt att få vara med om detta. Fast att man är helt slut så orkar man lite till och ännu mer. Hon ger mig super krafter.

Mvk Sara! <3


Sängen!

Innan vi åt middag idag så började jag sänka sängen. När jag va klar satt jag ner Ebba där och det tog inte lång tid innan hon ställde sig upp. Vilken tur att jag sänkte den nu och inte efter det hunnit hända något. Det blev nog ganska mysig iallafall. Det kommer väl ta lite tid att vänja sig men det blir bra.

Mvk Sara! <3


Vakna!

Lill skruttan hinner inte ens knappt vakna förrän hon sitter upp. Nu är hon verkligen jätte aktiv. Men det är så härligt, visst kan man bli trött men det är ändå helt fantastiskt. Min lilla flicka börjar bli stor. Snart kommer hon väl börja springa runt också.

Vad jag älskar den där lille människan som en dag låg i min mage. Som va så liten men nu börjar bli en stor flicka.

Mvk Sara! <3


Utveckling!

Ebba har gjort så otroliga utvecklingar på bara den helg. Hon verkligen tar sig dit hon vill nu men det största är att hon sätter sig upp från mage och sitter verkligen bra. Man behöver inte sitta runt henne längre utan hon tar emot sig. Visst har hon slagit sig lite men det hör till när man ska lära sig nya grejer och motoriken inte riktigt hänger med.

Tror vi får sänka sängen nu för som sagt va hon sätter sig upp sen vill hon ju ställa sig upp och det går ganska bra i sängen. Hon sover mer i sin säng nu på dagarna och då är jag inte alltid bredvid henne och inte alltid hon säger något när hon vaknar så det är verkligen dags att sänka. Men jag vill verkligen inte för det är så mysigt och praktiskt att ha henne i samma höjd som våran säng.

Mvk Sara! <3


Projekt!

Ett av dagens projekt har varit att göra en tavla av Ebbas gamla nappar. Tyckte det va synd att slänga dom då det är så pass fina motiv på dom. När vi ändå tog en vända till IKEA för att köpa nytt vardagsrum så köpte jag en ram också. Det blev bättre än jag hade hoppats på. Är riktigt nöjd.

Men nu måste hund kissas och bebis sövas och imorgon är det dags för nya äventyr så tack och hej för mig. Va rädda om er!

Mvk Sara! <3


Hår!

Helt klart godkända produkter för mig. Älskade hårinpackningen, super smart förpackning. Annars brukar det ju oftast vara skruvkork men på denna tryckte man bara upp. Smart när man står i duschen och har blöta händer, brukar vara svårt att få upp dom man skruvar och sen vet man inte vart man ska göra av locket men nu är problemet löst. :) Den va inte svår att få ut i håret. Kan verkligen rekommendera detta till er andra sen när dom kommer ut i butik.

Mvk Sara! <3


Buzzador!

Jag är med i något som heter Buzzador. Man kan få testa lite olika saker gratis eller för en billigare peng. Nu har jag fått äran att testa Pantenes produkter. Även fått äran att dela ut bland mina vänner som vill testa. Detta ska bli mycket spännande och roligt. Det luktar ljuvligt iallafall så får se om produkten är så bra som dom påstår.

Mvk Sara! <3


Uppfostran!

Sitter i soffan med en sovande bebis i famnen och kom att tänka på uppfostran. Hur gör man egentligen för att ge sitt barn den uppfostran man vill? Funkar det verkligen i praktiken så som man vill att det ska bli? Måste man veta redan när bebisen ligger i magen hur man vill uppfostra sitt barn?

Det ända jag verkligen vet är att jag vill att mina barn ska älska sig själva för den dom är och vara ödmjuk mot andra. Anledningen är att jag tror man kan komma långt på det. Funkar detta så funkar allt annat, förhoppningsvis.

Har ni lagt upp en hel lista på hur ni ska uppfostra era barn eller tar ni det lite pö om pö? Är den andra föräldern lika aktiv i detta som du själv eller är den andra mer/mindre intresserad?

Mvk Sara! <3


Mina tankar!

Jag hoppas ingen tog illaupp av mitt förra inlägg. Alla får tycka precis som dom vill, uppfostra sina barn som dom vill så länge inte barnet far illa och ni får gärna dricka alkohol för mig så länge ni mår bra av det och som sagt va om inte era barn far illa av det.

Jag skulle inte kunna dricka för min magkänsla säger nej. Spelar ingen roll att det är så lite som går över i bröstmjölken. Jag skulle må psykiskt dåligt av att jag har "gett" mitt barn alkohol. Och som några har skrivit så känns det inte som man har det behovet av vad alkoholen gör med en nu när man har barn.

Fel av mig kanske, kanske har det med mitt gångna liv att göra eller så är det bara jag, strunt samma jag tycker iallafall inte om alkohol och tycker inte man får ut nått bra av det heller. Den har förstört så mångas liv, sårat så många, tagit död på alldeles för många och gjort massvis med folk illa.

Vad livet kan förändras när man väljer bort vissa vänner och framför allt när man får barn.

Jag är lycklig och nöjd med den jag är så nöjer mig med ett glas Coca Cola istället för ett alkorus.

Mvk Sara! <3


Alkohol!

När man tittar runt på lite olika mamma bloggar och instagram så ser man var och varannan som tar "egentid" men då har dom oftast också ett glas vin med i bilden. Varför? Som tur va är dom flesta icke ammande utan har slutat med det och ger nu ersättning istället. Men varför i hela världen måste man dricka alkohol så fort man inte ammar längre?

Det finns flera anledningar till att jag inte ens tar ett halvt glas vin/alkoläsk/öl. Största anledningar är för att jag fortfarande ammar dom andra är för att jag vill inte "skrämma" mitt barn. Du blir som en helt annan person när du fått i dig alkohol och det behövs inte mycket för det. Tycker det ser ganska illa ut med ett glas vin i ena handen och en bebis i famnen. Barn och alkohol nej tack. Och detta gäller inte bara mammor utan lika mycket för pappor. Min sambo får inte vara för nära E om han har druckit, som tur va så sker det väldigt sällan nu för tiden.

Det kommer nog dröja ett bra tag tills jag kommer ta mig ett glas och jag längtar absolut inte efter det heller. På min egentid tar jag hellre ett glas Coca cola.

Mitt nya jag är nog nykterist men det betyder inte att jag inte kan gå ut på krogen med mina vänner. Jag har nog alltid mer eller mindre haft känslan till att vara nykterist. Alkohol är inte min grej helt enkelt och gått vet jag inte om det är. Nej tack jag klarar mig gott och väl på läsk, vatten, saft. Mums för vatten:)

Berätta gärna vad du tycker om detta. Är jag kanske överdriven? För lite påläst? Fjantig? Ja berätta gärna, vill läsa allas åsikter (min snälla va inte anonym utan stå för det du tycker).

Mvk Sara! <3


7 månader!

Som rubriken säger så blir Ebba idag 7 månader. Om nästan exakt en timme är det precis 7 månader sen jag fick upp henne på bröstet. Oj vad detta väcker känslor. Vilka framsteg min älskade tös har gjort. Vilken resa vi har fått vara med om och den har inte ens knappt börjat.

Ebba kan nu:
• tar sig fram dit hon vill
• från och med idag börjat sätta sig från liggande, men vingligt och farligt
• accepterat att suga/dricka på/ur flaska
• gör massa ljud
• skriker/pratar högt så tror jag snart blir döv
• går, nästan springer ibland när man håller i hennes händer
• börjar vilja ställa sig upp mot saker
• har sagt mamma men verkar flugit bort
• sträcker sig efter en, speciellt mig
• är jätte mammig, få knappt gå ut ur rummet ibland.

Denna lille tös är en bestämd liten dam men hon är en helt otrolig flicka som jag älskar något så ordlöst mycket.

Mvk Sara! <3


Ensam tid!

För första gången sen Ebba kom till oss har jag haft egen tid. Tog en fika på stan med bästa Johanna medan Ebba fick vara hemma hos pappa. Visst det blev inte överdrivet lång tid, cirka 2 timmar, men jag är nöjd iallafall.

Kände mig inte orolig över huvudtaget utan lugn som en filbunke:) Kändes mest konstigt att det inte kändes mer konstig att va utan mitt älskade barn. Sjukt fort man vänjer sig. Men sen va det nog också just för att min sambo är så duktig med Ebba.

Nått som jag känner sån otrolig glädje över också är att Ebba sög på vattenflaskan förut och fick i sig lite vatten. Anledning är för att hon har vägrat flaska innan. Försökt ge henne välling men bara bitit på flaskorna. Så ikväll blir det att testa välling igen. Hon fick även i sig lite mat från min tallrik. Hoppas nu verkligen att detta håller i sig och inte bara är något tillfälligt.

Vilken bra dag det blev. Även en tv rikare har vi blivit, hihi :D
Tack och hej för mig!
Mvk Sara! <3


Goddag!

Sitter nu i bilen på väg till stugan. Va förbi Ebbas gammelfarmor innan vi åkte för att titta till henne då hon trillade nu i veckan och skadade armen riktigt illa. Imorgon börjar sista veckan semester för sambon. Kommer kännas jätte konstigt att inte ha honom hemma och tråkigt för den delen.

Men nu mår jag illa av att titta på telefonen så tackar för mig för denna gång. Ha en bra dag!
Mvk Sara! <3

Detta inlägg skulle egentligen kommit upp förut men hade ingen mottagning. Nu sitter vi i bilen igen på väg hem. Ebba sitter och skickar pussar till mig i mörkret och Tilda sover i min famn, mysigt. <3

Mvk Sara! <3


Vilken dag!

Har varit tyst här idag för har haft fullt upp hela dagen. Efter morgon sysslorna gick vi in till stan för att kolla in stadsfesten. Mysigt men så mycket folk. Blev en promenad på typ en mil fram och tillbaka och så runt stan, kändes i fötterna när man kom hem. När vi kom hem blev det bara att andas lite och packa för att sedan styra färden mot Öland. Hos min kära vän Sarah med familj blev det grillning, lite fika och massa bebis bus. Mycket härlig dag.

Avslutade det hela med bus och mys med dottern i sängen och OS på tven. Nu sover hon och jag tänkte äta lite godis och bara njuta över hur underbart det just nu är.

Va rädda om er och glöm inte att du aldrig är ensam!
Mvk Sara! <3


God kväll!

Sitter nu och väntar på mat efter ha handlat lite. Idag har vi mest tagit det lugnt men även badat, tittat på OS, fikat med svärfar och svågern. Efter en ganska händelse full vecka så kan man behöva lite lugn och ro.

Nu vill damen ha mat och hunden måste ut så får tack för mig för denna gång. Önskar er en fantastisk kväll!
Mvk Sara! <3


God morgon!

Vilken härlig morgon. Alla vaknade pigga och glada och samtidigt för en gång skull. Ebba lät oss sova lite längre idag, kanske för att hon fick ligga nära mig. Vad härligt det är när man vaknat och så tittar man på Ebba och får ett jätte leende från henne.

Men nu blev nog tösen mamma sugen för hon kröp på mig och började pussas. Kanske återkommer senare. Ha fantastiskt bra dag!

Mvk Sara! <3


UNO!

Blev en tur till svärföräldrarna ikväll igen. Lite fika och en omgång UNO, trevligt. Sen en vända runt stan innan vi åkte hem för jag va lite nyfiken på om det va nått liv och herre gud vad folk. Men snitt åldern va väl ungefär 16 år och många av dom va på lyset. Polisen har nog att göra just nu.

Nu är det dags att sova så får vi se vad morgon dagen har att erbjuda. Va rädda om er!
Mvk Sara! <3



Sover!

Känner mig rastlös. Vill hitta på något men vet inte vad.

Ebba sover i sin säng och det hör absolut inte till vanligheten att hon sover så här länge och i sin säng. För första gången på evighet åt vi mat själv utan en bebis som ska stimuleras hela tiden. Men nu saknar jag henne.

Det är Rix FM i stan idag men vi kommer inte sätta en fot där för brukar vara sjukt mycket folk och är inget för mig ändå.

Nu vaknade hon bara för det, jippi, massa bebis mys nu :D <3

Mvk Sara! <3


IKEA!

Nu är vi hemma igen efter en tur på IKEA med Sarah och Liam. Blev en snabb fika och "planering" inför lördag. Kom hem med lite små saker bland annat ny badrumsmatta, blomma och sängkläder till Ebba. Nu sitter vi och myser i soffan och jag funderar på vad vi ska hitta på. Ska bara skulle ha en slapp dag men känner att jag inte har ro till det. Aja tar dagen som den kommer.

Hej så länge!
Mvk Sara! <3


Kväll!

Vilken fantastisk kväll det blev. Råkade visst somna en liten stund förut men sen va jag igång igen. Vi vandrade in till stan och möte upp underbara Johanna med familj. Åt lite mat och tog en glass i hamnen. Riktigt trevlig kväll blev det. Nu sover Ebba mellan oss och jag måste också sova för imorgon blir det fika med Sarah. Nu säger jag godnatt så hörs vi nog imorgon. Mvk Sara! <3


Tvätt!

Funderar och letar efter någon bra och barnvänlig restaurang här i stan men fy vad svårt det kan va då. Kör andra omgång med tvätt, Ebba sover och sambon för massa oväsen som vanligt. Jag är super hungrig men finns typ inget att äta, måste handla men kan inte det just nu ju:( Ligger nog och drar mig lite till i sängen med OS på tven. Ibland måste man få va lite lat. Mvk Sara! <3


God morgon!

Vaknade ganska utvilad idag för en gång skull, skönt. Ebba ligger bredvid mig och sprattlar och pratar för fullt. Oftast vaknar jag innan henne nu för tiden så när hon vaknar och märker att jag är vaken blir hon super glad och får ett stoooort leende på läpparna. Älskade skrutt<3 Men nu ska jag försöka väcka sambon för vill och måste verkligen hoppa in i duschen. Ha en bra dag gott folk! Mvk Sara! <3


Hemma!

Efter lite fika och prat hos svärföräldrarna ligger vi nu i sängen och myst lite innan lilleplutt somnade. Fastade i sambons telefon med att läsa en diskussion om telefonförsäljare på City Gross och kan bara säga oj oj oj. För det första ska men inte tror att alla försäljare ska pracka på dig något, att alla är elaka, att man inte kan säga nej till dom. Bara för att dom frågar dig något så behöver man inte svara otrevligt tillbaka utan bara säga att man inte är intresserad men om dom då blir otrevliga får du självklart vara otrevlig tillbaka till dom. Men den attityden som finns i vårt samhälle mot försäljare är ganska dum. Man behandlar andra som man själv vill bli behandlad. Nu säger jag godnatt och stänger ner. Mvk Sara! <3


Äntligen!

Nu åker vi över bron igen på väg hem till svärföräldrarna och våran älskade hund. Saknar henne jätte mycket just nu. Blev en hel del vi slängde, så otroligt skönt att veta att jag inte har massa strunt kvar där. Har massa saker kvar i en garderob hos mamma men det får bli en annan dag. Det värsta är borta nu iallafall. Blev en snabb fika hos min morbror och så bjöd mamma på mat så drog ut på tiden men gör inget. Hoppas ni har haft en bra dag. Mvk Sara! <3


God morgon!

Nu åker vi över Ölandbron på väg till min mamma. Idag ska det slängas massa skit och gamla minnen. Skönt att äntligen få det gjort. Min mamma har varit ganska duktig på att spara på varenda liten pinal men nu ska det bort och aldrig komma tillbaka. Kommer nästan inte in i förrådet just nu men efter denna dag ska hon ha det så fint:) Ha en bra dag! Mvk Sara! <3


Sover!

Nu sover inte bara Ebba bredvid mig utan Tilda oxå. Dom va nog lite mamma/matte mys sugna. Åå vad jag älskar mina tjejer, dom är helt fantastiskt underbara. Visst visa stunder kan dom gå mig på nerverna men behövs inte mycket för att jag ska bli glad igen. Dom är helt otroliga<3 Älskar min sambo också fast att jag kanske inte visar och säger det så ofta.


Klart!

Hunden är klippt, ganska nöjd, mat intaget, amning klart och nu sövning av bebis. Det sist nämnda går inte riktigt som jag vill men så är det inte jag som bestämmer heller utan hon och jag är med på noterna. Men blir bara mer gos för min del då sambon är helt inne i sin nya telefon. Just det sitter i en jäkla one piece, haha, skulle ALDRIG ha någon. Men riktigt skönt faktiskt men usch så fult. Tur att A inte har så högra krav, haha;D Mvk Sara! <3


Klippning!

Håller för tillfället på att klippa Tilda men fy vad jobbigt det är. Har en trimmer men den är svår att klippa benen/tassarna med så får ta sax och det tar evighet. Sen är hon inte stilla hela tiden men snart ska vi nog vara klara. Fick ta en amnings paus men snart är vi på att igen. Mvk Sara! <3


Goddag!

Snart bär det av på lite snabb shopping sen ska vi ha en hemma dag som ska bestå av städning, klippning av hund och bad men även massa mys. Det är ändå så otroligt tråkigt väder idag så passar sig med en hemma dag. Hoppas er dag blir och att ni får vara glada. Mvk Sara! <3


Mamma!

Glömde berätta att Ebba har börjat smått att säga mamma. Hela jag smälter varje gång. Åå älskade barn<3 Visst hon vet nog inte riktigt vad det egentligen betyder men jag är glad iallafall. Det ser super gulligt ut när hon säger det, hon typ drar ner mungiporna och ser jätte ansträngd ut, haha:D Sen ibland kan hon få iväg någon puss bara sådär. Hon nyps något fruktansvärt och kan inte riktigt vara stilla i famnen. Hon sitter bara bättre och bättre själv för var dag som går. Hon ligger absolut inte där man lägger henne utan är snabb på att rulla runt och tar sig till det hon har siktat in sig på. Hon kryper inte men på något sätt tar hon sig iallafall fram. Hon gör många framsteg nu min älskade skatt. Mamma älskar dig Ebba så otroligt mycket att det är helt omöjligt för mig att berätta hur mycket<3


Tiden!

Har inte haft tid, ork eller lust att blogga. Vi va i stugan några dagar och där har man nästan inget nät så svårt att blogga då. Denna veckan som kommer ska bli toppen bra har jag bestämt, hihi. Blir Öland någon dag, fika och mys med en kompis med familj några dagar och så ska jag mysa massvis med min älskade familj. Just det glömde säga att vi va på BHV (BVC) i veckan på 6 månaders kontroll och det gick jätte bra. Ebba hade växt mycket enligt mig på en månad. Damen vägde hela 7440gram och va 64,5 cm lång. Hon har alltså gått upp 1/2 kilo och växt 2 och 1/2 cm på en månad. Men nu har jag inget mer att skriva så önskar er en bra dag och hoppas att ni tar vara på varje dag ni får! Mvk Sara! <3


RSS 2.0