Dumma blogg app! :)

Appen funkar inte riktigt som jag vill. Vet inte om det är för att det är nyårsaftonen eller för att jag kör över 3G nätet eller att dom bara har problem och jävlas med mig.

Men men här kommer sista bilden för detta år:)
Jag tidigare idag, har inte mjukisbyxor på mig längre, sån mjukis är jag inte men är lockande att sätta på sig dom igen.
Kyss å kram Sara<3


Jaha!

Blev nått fel i det tidigare inlägget. Skulle lägga upp två andra bilder men gick tydligen inte så gör ett försök till:)


Nyårsafton!

Jaha snart är det ett nytt år. Det kommer bli det bästa året någonsin för jag kommer få vårt älskade barn. Snart kan jag andas ut riktigt ordentligt över att bebis kommer på "rätt sida" av året:)

Va nere vid hamnen för en liten stund sen och såg på massa fina raketer. Riktigt häftigt, känns som hela stan va inne och kollade. Bebis blev helt tokig i magen, måste ju undrat vad det va för konstigt.

Nu sitter jag hemma i svärmor och svärfars soffa och väntar på god mat. Tilda är en riktig lite kelgris just nu, tryckt sig upp bredvid mig och halvsover, min älskade lille plutt<3

Får önska er alla ett riktigt gott nytt år och hoppas att ni får en toppen kväll/natt!
Kyss å kram Sara<3


Vecka 37 (36 fulla)!

Mamman:
Livmodern fyller nu nästan hela bukhålan och når upp till strax under revbenen. Du känner kanske hur livmodern ”sjunker” då barnets huvud ställer in sig i bäckenöppningen och när detta sker blir det oftast mycket lättare att andas. Trycket på magsäcken från livmodern kan leda till halsbränna, framför allt om du ligger på rygg. Bäckenet vidgar sig och smärtor i bakre bäckenfogarna samt i blygdbensfogen framtill är vanliga.

Bebisen:
Barnet är nu cirka 47 cm långt och väger runt 2,7 kg. En del barn är inte större än så här när dom föds, andra bebisar kan väga så mycket som 2 kg + mer.

Egna tankar:
Ja smärta har man lite både här och där. Bebis har som sagt va vridit på sig neråt men vet inte om h*n är fixerad då den barnmorskan jag hade denna gång va så otydlig och kändes nästan nervös eller nått. Men det känns att bebis försöker ta sig neråt, aj aj! Magen ser väldigt låg ut och känns tung till hundra. Att få i sig frukost på morgonen är verkligen en kamp. Kan/får verkligen inte stressa med frukosten för då får jag inte behålla den:/


Vecka 36+0


Torsdag!

Idag har varit en ganska bra dag. Tog mig en ganska ordentlig sovmorgon då jag tydligen va riktigt trött idag, även Tilda va super trött så det gjorde ju inget. Efter att ha gjort morgon sysslorna blev jag hämtad av en kompis och hennes mamma så tog vi en vända på mode huset. Kikade lite men kände inte riktigt att jag hade ro för att kolla riktigt och kan inte direkt köpa nått till mig själv just nu ändå och bebis har vi till. Vill köpa lite sen när h*n kommer ut också men jag blev iallafall ett par mjukisbyxor rikare/fattigare, men det går ju att använda även sen när magen är borta.

Tänkte jag skulle ha fixat lite här hemma idag men blev inget med det får se om jag orkar det imorgon istället. Ska handla lite med svärmor imorgon inför nyår även ta och bada Tilda så får se vad kroppen tillåter.

Sammandragningarna har ju inte direkt varit färre idag och måste nu andas mig igenom några. Haft lite "mensvärk" och känt mig tung. Vet inte om det är så att man letar tecken för en tänkbar förlossning eller om det faktiskt är så att det verkligen inte är långt bort. Bara jag får fira nyårsafton och ha en sista lugn dag med min älskling så är jag nöjd, hehe:)

Sköt om er!
Kyss å kram Sara<3

(Bara för att man är gravid behöver man inte klä sig värsta sunkigt varje dag så idag försökte jag faktiskt göra mig lite fin, men sminka mig orkar jag inte då det bara blir fel ändå.)


Onsdag!

Då va snart även denna dag över, jippi! För var dag som går känner jag att vi bara kommer närmare och närmare bebis men det innebär också att det blir tyngre och tyngre, jobbigare, allt så mycket svårare men så mycket glädje och spänning. Längtar bara mer och mer för var dag som går.

Har börjat packa BB väskan lite bättre nu, satt mig och skrev en ordentlig check lista så man vet vad som måste inhandlas och så. Det mesta har vi klart bara några små saker kvar. Men kunde inte packa ner så mycket till mig eftersom jag måste använda sakerna fortfarande. Tror jag fick ner allt till bebis iallafall det till mig får väl slängas ner i farten eller allt efter som.

Känner att jag skulle behöva ta en vända på stan men är ju så tråkigt själv och vet inte om mina höfter och rygg tillåter det då jag bara får ondare och ondare för var dag. Sammandragningarna blir ju inte färre eller lättare heller. Läste från nån att det kan hjälpa att gå runt när man har sammandragningar så testade det idag och nej, super nej det gick inte. Bästa för mig är att bara sitta/ligga stilla och vänta ut den och andas lugnt.

Nu ska jag försöka sova lite om bebis hicka vill sluta nån gång de vill säga.
Va rädd om er och ha det gott!
Kyss å kram Sara<3


(De första kläderna jag köpte till bebis.)


Min lille plutt!

För en liten stund sen fick bebis värsta rycket och "sparkade" som bara den. Tror det är ganska trångt för plutten nu för det känns som att det är jobbigt för h*n att röra på sig. Nu har jag sjukt ont i ryggen, skulle vilja lägga mig i ett varmt bad och bara ligga där några timmar eller så, hehe.

Imorgon ska jag nog bara ta det lugnt, finns ingen ork för nånting nästan och allt känns bara så jobbigt att försöka att göra. Men tänkte iallafall slänga in nån tvätt och börja packa BB väskan lite mer seriöst.

Ha det gött gott folk och ta hand om er!
Kyss å kram Sara<3


Tisdag!

Goddag kära blogg!
Idag har jag varit på MHV (MVC). Allt såg bra ut och bebis har lagt sig tillrätta, skönt. Va lat och tog bussen bort, ligger två hållplatser bort, men kände att jag klarade verkligen inte att cykla bort och gå skulle ta alldeles för lång tid. Men fick gå hem då bussbolaget här inte kan passa tider. Tog mig fasiken 20 minuter att gå hem, fick ju vanka mig framåt. Hon på MHV tror inte att det är foglossning jag känner utan att det är för att bebis har lagt sig tillrätta som gör ont och det kan jag nog hålla med om.

Men nu ringde sambon och sa att han slutar snart så måste slänga mig in i duschen så jag kan gå bort och möta honom sen.

Sköt om er och alla runt om er!
Kyss å kram Sara<3

(bild från imorse)


Magen<3

Lekte lite och va tvungen att visa att magen faktiskt har växt en hel del:)


Söndag!

Då va denna julafton över, den sista utan eget barn:) Det va en lugn, trevlig, mysig dag. Inte massa stress och stök utan vi tog allt lite pö om pö.

Fick massa fina julklappar och god mat. Tilda skällde ut tomten efter noter (brukar ALDRIG skälla) så ett gott skratt fick man också. På kvällen kom älsklingen med bror och hämtade mig och Tilda, skönt att komma hem till sin egna säng och min älskade sambo.

Skulle hem till sambons farmor idag men hon va sjuk så får bli en annan dag och ganska skönt de för är så otroligt trött idag så ska sova lite nu tänkte jag. Imorgon blir det väl att kolla in rean lite och förhoppningsvis bara ta det lugnt och mysa med min älskade lilla familj.

Bebis är tung, höfterna gör sjukt ont, känner mig helt slut nästan hela tiden, har mycket sammandragningar och kissar typ hela tiden så nu vill jag att tiden ska gå fort så bebis kan komma ut till oss och mysa en massa. Imorgon är det en månad kvar till beräknad födsel men folk tror att h*n kommer titta ut tidigare så får väl se:)

Sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


Jul stim!

Nu känner jag mig typ helt slut. Blev upp ganska tidigt så jag skulle hinna med morgon bestyret, blev hämtad vid halv ett av svärmor och svärfar så åkte vi och köpte julklappar. Gick ganska snabbt då jag visste vad jag skulle ha. Fick lite lugn och ro och macka i magen innan älsklingen slutade. Hämtade honom, lämnade svärmor och svåger, iväg och köpa fler julklappar, hem ta ut Tilda, åka iväg igen och fixa det sista, lämna packet till systerdotter, förbi älsklingens familj så någon av dom kunde köra hem oss, köpa pizza, äta, slå in paketen sen blev det att ta bussen över till Öland. Så har haft ganska fullt upp idag men har ändå bara ont i fötterna och känner mig trött så är ingen fara med mig:)

Haft lite "mys" kväll med mamma och storebror (som jag inte träffat på mer än ett halvår). Nu äntligen har jag intagit sängen och bör väl försöka sova lite då jag inte kan/får det imorgon. Ska hinnas med lite innan vi ska upp till morbror imorgon.

Sköt om er och en riktig god jul önskar jag er!
Kyss å kram Sara<3


Vecka 36 (35 fulla)!

Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.


Mamma

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!


Egna tankar

Ja tungt är det och är inte en dans på roset men jag är glad, nöjd och mår ganska bra ändå. Skulle kunna sova bort hela dagarna men har inte riktigt tid med det just nu. Måste fixa endel inför imorgon. Får ta igen mig nästa vecka istället när allt detta stök är över. På tisdag ska jag till MHV (mvc) så hoppas bebis har vänt på sig och sjunkit ner lite.

Sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


Onsdag!

Känner mig så glad just nu vilket är toppen:) Mår ganska bra, bebis är snäll där inne idag, mitt hår känns så friskt och fint (har inte gjort på hela graviditeten typ), känns som allt kommer bli bra till julafton men det som gör mig mest glad är nog att jag ska över till mor och bror imorgon och "fira" jul för min lillebror är hos sin pappa på julafton. Känner sån mys känsla i hela kroppen så jag blir så lycklig, glad och varm.

Jag gjorde inte allt de där på göra listan men är nöjd ändå. Kände mig så trött och hade ont i ryggen och höfterna så tog mig en behövlig vila istället. Klarade inte av att diska med smärtan och kände att jag behövde inte slita på kroppen i onödan med att damma och dammsuga för så farligt är det inte här hemma, vi är ändå inte hemma på julafton och är ändå bara jag som irriterar mig på dammet så det kan vänta.

Nu måste jag försöka sova lite eftersom jag inte kan sova bort hela dagen imorgon, måste ju vara social med min älskade lillebror.

Sköt om er och alla era kära runt om!
Kyss å kram Sara<3


Aj aj!

Blev inget sovande för mig idag men har tagit det ganska lugnt. Har fått bort tvätten, bara vicka ihop handdukarna imorgon, skönt!

Strax efter älsklingen kom hem blev vi hämtade av hans familj för skulle handla lite snabbt men hamnade på Giraffen (ett köpcenter här i stan) och tog en fika samtidigt som vi lyssnade på Robert Wells. Ganska mysigt faktiskt fast att jag inte är speciellt stort fans av honom.

Har konstigt ont i magen och bebis trycker så i magen som om h*n skulle kunna ta sig igenom skinnet. Tänkte ett tag att jag kanske börjar bli känslig för mjölk igen då jag drack ett stort glas oboy förut men jag har inte ont på det sättet. "Mjölkmagont" vet jag mycket väl hur det känns och hur min kropp reagerar på men detta är något annat. Som tur va har det lugnat ner sig lite nu. Känns det inte bra imorgon får jag väl kontakta mhv (MVC), hälsocentralen, förlossningen eller vad man nu ska ringa:/ Hoppas jag vaknar upp imorgon och allt är jätte bra:)

Har lite att göra imorgon, måste fixa med min lillebrors julklapp, fixa till det sista på granen, diska, damma och dammsuga, packa ner lite som behövs tas med till mor och bror på torsdag, duscha sen måste jag ju sova lite också och bara andas. Men ska nog gå bra om kroppen tillåter det och om jag inte är så fasligt trött som jag har varit nu dessa dagar.

Nu måste jag försöka sova lite. Natti natt gott folk och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


Tisdag!

Känner mig inte direkt piggare idag, tvärtom. Skulle kunna sova hela dagen om det gick. Tyvärr så går ju inte de, måste ut med Tilda (som sover så gott så) och så gör det så jäkla ont i höfterna hela tiden när man ligger ner så måste vrida och vända på mig hela tiden. Går inte att ligga på rygg och verkligen inte mage, blir tokig. Va negativ jag är nu men kan säga att jag är glad ändå:) Ska försöka mig på en promenad nu.

Sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


(Gammalt kort)


Måndag!

Idag känner jag mig inte ett dugg pigg. Mår konstigt, haft jätte ont i ena handen, har en konstig känsla i bröstet och känner mig allmänt trött. Skulle nog behöva sova lite för sitter nästan och somnar just nu i denna skrivande stund.

Men har iallafall varit duktig idag och diskat, tvättar nu andra tvätten och plockat ordning lite här hemma.

Blev en tur till mor och bror igår, sen pyntade jag och älsklingen granen men är inte riktigt klara då vi behöver mer glitter. Dagen avslutades med mumsig risgrynsgröt och goda mackor!

Blev så glad idag när posten kom för såg att det va "bara" ett vitt kuvert som trillade ner och kände på mig att det va till mig. Hade fått ett jätte fint julkort av min kära faster och i det va även ett bröllopsfoto på farmor och farfar och ett "model" kort på faster. Blev så otroligt glad då jag inte har sett min faster på jätte länge men blev nog ännu mer glad för det andra då jag aldrig någonsin har sett min farfar och har aldrig sett min farmor så ung. Dom va så otroligt fina så föll en hel del tårar från min kind.

Sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


Lördag!

Det första jag gjorde imorse när jag vaknade va titta ut och det ångrar jag inte för det snöade:) Blev så glad för är ju en vecka kvar till julafton och känns skönt att ha sett lite snö fast att den inte stannade kvar.

Efter vi hade vaknat till och ätit frukost blev det en promenad bort till svärföräldrarna. Det va riktigt jobbigt då jag hade känningar i höfterna nästan hela tiden. Gjorde riktigt ont ibland så gick inte så jätte fort för mig och så blåste det så fruktansvärt kallt. Men när vi äntligen såg vårt mål blev jag så glad och stolt över mig själv att jag hade klarat det. Blev en fika sen bar det av till "sommarstugan" för att hugga granar. Va mer snö när man kom inåt landet, fick riktig mysig julkänsla när man åkte där. Hemåt igen och slängde av granarna, åkte till Hansa city och köpte lite julgranspynt och sådant som behövdes.

Nu sitter jag i soffan och kollar på nån julfilm men funderar starkt på att gå och lägga mig för känner mig helt slut. Varit en jobbig dag och inte fått vila nått. Haft riktigt mycket sammandragningar som har gjort lite ont så har varit tufft för min kropp idag. Känns lite tråkigt att gå och lägga sig så här tidigt en lördag men orkar nog inte mer idag och så blir det en ganska fullspäckad dag imorgon också då vi ska lämna granen hos mamma och måste hitta lite mer julgranspynt.

Ha en toppen bra kväll/natt/dag och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


(Tilda och jag när vi värmde oss i bilen medan dom andra fixade med granarna!)


Fredag!

Skulle gått bort till sambons familj nu ikväll men han somnade på soffan och verkar bli kvar där. Kul att se och umgås med sin kära sambo en mys fredag kväll, aja kommer väl fler kvällar!

Idag gjorde jag en ny omgång kärleksmums och dessa blev mycket bättre. Dom andra åkte i sopporna för blev bara trött och arg när jag såg dom:P hehe!

När älsklingen kom hem hade han en present till mig. Han hade fått ett förkläde av en "kund". Tyckte jag va väldigt gulligt av dom så får använda det nästa gång jag ska baka:)

Ha en toppen kväll allesammans och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


Vecka 35 (34 fulla)!

Barnet:
Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar. Vikt 2 800 gram.

Mamma:
Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen

Egna tankar:
Att det är trångt för bebis nu går ju inte att förneka och att det är tungt kan jag hålla med om. Börjar kännas nu att man närmar sig förlossningen med stormsteg. Njuter varje sekund som gravid men självklart är det inte alltid så lätt. Bara att ta sig upp från soffan kan vara en evighetsprocess, att få i sig lite mat kan vara riktigt jobbigt, klä på sig är ett helt gympa pass, ut och gå påfrestar något fruktansvärt ibland men jag är nöjd ändå. Kunde varit så mycket värre och jag kommer ju få ut något så fantastiskt underbart av detta så jag är nöjd och super glad.

Älskar dig mitt underbara barn! Du kommer få det så bra här ute hos oss för vi kommer älska och beskydda dig med hela våra liv. Din pappa kommer vara en super bra pappa och Tilda kommer hjälpa mamma så allt är bra med dig. Hon kommer bli en jätte duktig livvakt åt dig:) Hoppas du inte dröjer allt för länge, längtar så grymt mycket efter dig. Mamma och pappa älskar dig våran skatt<3


Vecka 34+0


Torsdag!

Har varit en ganska fullspäckad dag. Fixat och donat hemma, fixat mig själv lite, tagit en längre promenad med Tilda, bytt gardiner i köket, varit på en trevlig fika med min barndomskompis, sedan hockey efter det handlat så nu är jag trött. Känns i kroppen, typ vaggat fram idag. Höfterna har varit riktigt stela och gjort ont idag och magen kändes riktigt tung när vi gick på Maxi. Så blev inget med att baka idag men tänkte göra det imorgon. Köpte strösel och en sil så jag kan sikta florsockret så det blir ordentligt.

Men nu ska jag nog försöka sova då bebis äntligen har lugnat ner sig någorlunda och jag kanske kan slappna av lite utan massa sammandragningar.

Sköt om er och alla runt om!
Kyss å kram Sara<3


Baka liten kaka!

Det blev att baka kärleksmums fast äggfria och det har jag aldrig gjort innan. Jag är allergisk mot ägg så det gäller att försöka hitta lite andra knep. Har varit så nyfiken på kärleksmums då min storebror verkligen har älskat dessa kakor så länge jag kan minnas så är uppvuxen med dom men aldrig fått smaka. Tyvärr så gick det inte så bra, gott va det men skulle nog haft en annan form och låtit den ståt längre i ugnen. Tänkte jag skulle försöka mig på det imorgon eller på fredag igen.

Imorgon eftermiddag ska jag äntligen få träffa min älskade barndomskompis. Va ett bra tag sen nu fast att vi bor i samma stad. Finns alltid så mycket att prata med henne om och man känner sig så lugn i hennes sällskap. Får se om det kanske blir hockey på kvällen då det är sista för i år. Borde kanske ta det lite lugnt då jag har haft ganska mycket sammandragningar och sover väldigt dåligt men när det äntligen händer nått vill jag inte tacka nej och sitta hemma och glo istället. Usch nej måste passa på nu innan bebis kommer och göra saker som jag inte kommer kunna på samma sätt sen.

Klockan springer ifrån mig nu, borde länga ifrån mig telefonen och sova istället men kommer inte riktigt till ro. Kommer ändå vakna snart igen och vara kissnödig och sen ligga och vrida och vända på mig tills jag blir tokig och till slut somna liten stund innan sambons klocka ringer. Är så nästan varje natt ser ut nuförtiden så börjar bli van.

Önskar alla en underbar natt/dag och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


IPhonen har hittat hem!

Min älskade iPhone är tillbaka i min ägo igen:D Så skönt att ha den tillbaka då jag kände mig helt låst utan den. Skulle man göra något va man tvungen att sätta igång datorn, alla mina nummer var borta och hade ju ingen bra kamera att använda. Men nu är allt som det ska igen, skönt.

Idag har jag som sagt va varit och hämtat min telefon, passade på att handla lite och skickade iväg julklappen till min brorson. Va tvungen att kolla lite på bebis kläder också, så mycket fint/gulligt. Fick besök av sambons familj nu ikväll, alltid trevligt. Nu ligger jag här i sängen och funderar på om jag kanske ska baka lite imorgon och i så fall vad?! Hmm tåls att fundera på då jag antagligen ändå inte lär kunna sova som vanligt.

Har haft riktigt duktiga sammandragningar nu idag, bebis trycker på riktigt ordentligt nu men det känns ganska bra då man kan lista ut att allt står rätt till och att bebis ligger som h*n ska. Känns lite som att det trycker på neråt. Det börjar närma sig nu:D Lite mer än en månad kvar till bf, jippi!

Sköt om er så kanske vi hörs imorgon!
Kyss å kram Sara<3


Måndag kväll!

Imorgon kommer nog min telefon, hoppas. Fick sms om att dom var klara och skickat tillbaka den till butiken idag så den bör ju komma imorgon. Kommer tvinga mig upp på cykeln och cykla bort i ybberfart hehe :)
Kanske skulle försöka få iväg julklappen till min brorson också då julafton faktiskt börjar närma sig. Har jag en "att göra innan jul" sak att bocka av, skulle vara ganska skönt.

Ska nog ta och gå på en sista promenad med Tildis nu och sen krypa ner hos älsklingen. Jobbiga är bara att jag har så ont i mitt ena ben/knä så kan inte gå så långt. Har haft problem med knäna i ett par år nu men inte fått någon hjälp men har varit bättre nu sen jag blev med hund (lite därför jag skaffade hund för att få den där extra motionen). Men nu är det inte så lätt då man är ganska mycket tyngre så är mer påfrestande för knäna, antar jag. Blir helt enkelt ännu mer motion sen när bebis kommit ut och jag har återställt mig från förlossningen, längtar.

(gammal bild)


Ni som har fött barn kan inte ni komma med lite tips på vad som kan vara bra att ta med till BB/förlossningen?
Tycker det är så svårt och känns som att jag snart vill börja packa väskan ordentligt så jag har ett orosmoment borta.

Sköt om er!
Kyss å kram Sara<3

Måndag!

Jaha ny dag, ny vecka snart ny månad och nytt år! För första gången vill jag faktiskt att denna månad ska vara över och att det ska bli 2012 men det är kanske inte så konstigt. Nästa år kan och får bebis komma typ när som och det känns toppen bra och skönt.

Har haft fullt upp nästan hela helgen, handlat, umgåtts med sambons familj, bakat, ätit mat hos hans farmor och städat lite här hemma. Idag blir det en lugn dag. Skulle vilja åka över till ön till min kära mor men får nog vänta tills julveckan.

Det är så mycket i huvudet just nu, både bra och dåligt. Känner mig super lycklig och glad ena stunden men så kan det bara säga puff så mår jag piss och vill bara gräva ner mig. Vet inte vad jag ska göra med alla dessa känslor, dom går mig på nerverna. Så mycket jag skulle vilja göra men verken min kropp eller plånbok tillåter det just nu. Längtar så grymt mycket tills bebis är här och vi kan gå långa sköna promenader med Tilda, åka till mamma och mysa och så mycket annat. Sen kan man ju inte sluta oroa sig om allt är bra med bebis, när h*n har tänkt att komma ut till oss, om allt kommer gå bra, om jag kommer klara av det, om man åker på kejsarsnitt och hur tar jag det då, om det är en liten flicka eller pojke där inne, hur det ska gå med Tilda och bebis och så mycket mer. Jag tror och vill så att allt ska gå bra, kan ju inte göra annat.

Ha en toppen bra dag och sköt er!
Kyss å kram Sara<3

Vecka 34 (33 fulla)

Barnet:
Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas. Vikt 2 350 gram.


Mamman:
Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.


Pappan:
Många pappor tänker mer och mer på den kommande förlossningen. Fundera över hur ni vill åka till sjukhuset. Behövs en alternativ färdväg om ni behöver åka mitt i rusningstrafik. Om ni redan har barn måste ni ha en barnvakt. Finns BB-väskan packad för dig och din partner?

 

Egna tankar:
Inatt hade jag sammandragningar nästan hela tiden kändes det som. Vaknade flera gånger av att magen va stenhård och hade "ont". Dom börjar bli jobbigare och jobbigare och måste nästan andas igenom dom. Sambon bara skrattar åt mig då jag brukar hojta till på bebis ibland för h*n trycker så på mina höfter och kissblåsa.

Bebis måste ha vänt på sig nu för kände sparkar/rörelser strax under revbenen och hade typ en stickande känsla i nedre magen igår. Hoppas verkligen för känner en rädsla för att få försöka vända på bebis då jag har hört att det ska göra riktigt ont :/

(Lägger kanske in en bild på magen sen men orkar inte just nu då jag inte har min kära iPhone och digitalkameran blir det inte speciellt fina bilder från.)

Ha en bra dag!
Kyss å kram Sara<3

Torsdag!

Har inte uppdaterar på några dagar för har lämnat in telefonen på lagning och jag sitter nästan aldrig vid datorn. Orkar inte starta den och den för sånt oväsen. Saknar verkligen min telefon (iPhone), blir ju helt låst utan den. Fick sms nyligen att den va på verkstan nu så hoppas det går undan/fort. Dom säger att Apple i överlag är snabba så får väl se.

Denna veckan har det hänt lite i alla fall.
I måndags träffade jag en gammal klasskompis från gymnasiet, tog en trevlig fika och en runda på stan, orkade inte mer för började bli så tungt och blev super trött.
Tisdags va älsklingen ledig för vi skulle skriva på faderskapsintyget och gå på sista föräldraträffen, passade på att kolla efter lite julklappar och fikade med svågern.
Igår va jag på MVC igen, allt såg bra ut. Järnvärdet hade stiget riktigt bra och vi följer kurvan. Efter jag hade varit där blev det stan igen men en kompis och hennes dotter, en härlig lång fika sen kollade vi efter julklappar. Idag ska jag bara ta det lugnt, känner att jag behöver det.

Just det, har inte kunnat äta frukost ordentligt på flera dagar, fick inte behålla den igår men hon på MVC sa att det är vanligt då det är så trångt i magen nu och påfrestande. Det jobbiga är att jag är ordentligt hungrig på morgonen men får inte i mig något. Det som går ner, med tur, är kanske någon liten kaka eller något och det känns inte speciellt bra. Hoppas det blir bättre snart men det tvivlar jag på.

Imorgon går vi in i ny vecka :) <3

Men nu ska jag lägga mig på soffan en stund och kolla på tv sen blir det en promenad med Tilda och plocka lite här hemma.
Ha en bra dag och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3




Söndag!

Det blev inte att vi gick bort till sambons familj, dom kom och hämtade oss istället för va så dåligt väder. Blev lite mat hos dom innan vi åkte över till Öland. Myspys med lillebror, älsklingen och Tilda framför en mysig julfilm och lite gott.

Tilda fick leka med en liten valp en stund då mammas granne har en på 12 veckor (tror jag). Hon va super duktig, han nafsade efter henne ett par gånger men hon gjorde ingenting tillbaka mer än luktade på honom hela tiden. Kändes så otroligt bra och lättande då hon nog garanterat kommer klara av att bebis kommer finnas här hos oss inom snar framtid och att man i framtiden kommer kunna skaffa en till hund. Hon är så duktig min älskade lilla Tilda<3

Har umgåtts med sambons familj nästan hela dan. Först va vi på julmarknad på Skällby sen fika hemma hos dom, va iväg och handlade mat som sedan åts hemma hos dom innan vi åkte till ishallen och kollade på hockey. Varit en bra dag för hänt mycket och det är så skönt för då flyger dagen iväg och det betyder att jag kommer närmare och närmare BF:D

Men nu ska jag försöka sova lite så får vi se vad dagen har att erbjuda imorgon.

Sköt om er gott folk!
Kyss å kram Sara<3

(Gammal bild från när jag va tvungen att testa sjalen. Tilda fick vara test kanin:P )


Lördag!

Dagen började bra med att jag inte sov bort hela morgonen (brukar tyvärr göra det på vardagarna), tog en dusch och trodde sen att sambon och jag skulle hitta på nått men så blev det inte då han fortfarande ligger i sängen, kollar på Harry Potter:/

Jag har iallafall varit på en härlig promenad med Tilda, ganska kallt idag, blåser så. Börjar känna mig rastlös men ska nog snart få upp gubben ur sängen och gå bort till hans familj innan vi åker över till Öland.

Har inte så mycket att skriva idag, återkommer kanske ikväll eller imorgon.

Ha en bra dag och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3

(Det är kul att leka med bilder på iPhone då det finns så många olika och lätta redigeringsprogram som en amatör som mig kan använda lätt och få fram fina bilder)


Fredag!

Det blev städning till bra musik, gick till och med att diska men usch vad ont i ryggen jag får av de. Måste ju stå lite snett för magen tar i bänken och det gör ont. Va skönt att få det gjort till helgen iallafall så man inte behöver gå runt och irritera sig på det utan kan lägga mer kvalitetstid på mina älsklingar.

Blir att åka över till Öland imorgon eftermiddag/kväll för att ta hand om min kära lillebror en stund då mamma ska på julbord med jobbet. Ska faktiskt bli kul då jag inte träffar honom lika mycket längre. Får med mig båda mina älsklingar också så blir nog en toppen kväll.

Men nu ska jag försöka sova, känner mig helt slut i kroppen, ont båda här och var. Haft jätte mycket jobbiga sammandragningar nästan hela dagen så behöver sömn nu.

Sov gott folket, sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


Ny vecka!

Går in i ny vecka idag, äntligen! Känns som tiden har ståt stilla nu sista tiden. Är nu 32 fulla gångna veckor så är inte länge kvar nu:D

"I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå."

Det märks som sagt va att bebis börjar bli ganska stor men ska ju väga typ dubbelt så mycket om 8 veckor:S

Nu ska jag försöka ta tag i städandet här hemma, sätter på lite bra musik så går det nog mycket bättre! Bara bebis låter bli min blåsa å mina höfter så kommer det gå toppen bra:)

Ha en bra dag och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3

(Magen vecka 32+0)


Torsdag!

Idag har jag inte gjort speciellt mycket för har inte mått så bra, blev en slapp dag på soffan. Men det måste man få ibland speciellt nu.

Skulle försöka göra nått kul med håret förut men det går verkligen inte. Håret ser så grymt slitet ut nu när jag är gravid och så är det ju så tjockt (alltid varit). Köpte hårinpackning här om dagen så får se om det hjälper lite kanske. Sen att försöka sig på en uppsättning är nästan omöjligt då det inte går att ha armarna över huvudet speciellt länge så måste vara snabb och det går inte heller då man är så osmidig för tillfället. Tänkte att jag skulle ha tonat håret nån dag för trivs bättre i lite mörkare men blir nog att vänta med dig då det är så mycket annat som måste inhandlas just nu så här innan jul.

Snart kommer älsklingens familj på fika, alltid trevligt med besök. Så blir nog sen middag idag med så ska försöka få i mig en julskinkesmörgås innan dom kommer.

Ha en toppen bra kväll så kanske vi ses sen eller imorgon! Sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


RSS 2.0