Onsdag!

Nu är vi äntligen hemma igen. Blir att ta det lugnt minst denna vecka ut sen hoppas jag att vi kan va sociala igen. Hon ska inte direkt smitta längre men lika bra att ta det säkra förre det osäkra. Vi ska absolut inte träffa små barn iallafall. Sen behöver vi komma tillbaka till vardagen och Ebba måste få piggna på sig. Hon är lite hostig och snorig fortfarande men inte så farligt.

Ha det bra och ta hand om er och era kära!
Kyss å kram Sara<3


Tisdag!

Ebba mår mycket bättre nu. Vid sex igår fick hon i sig ett ordentligt mål så behövde inte sonda sen efter det ville hon ligga vid bröstet typ hela kvällen och självklart fick hon de. För en liten stund sen va dom och tog ut sonden, såååå skönt! Läkaren trodde vi kunde få åka hem imorgon, håller tummarna!

Det är RS virus hon har åkt på men lindrig och som sagt va nu är hon mycket bättre, bara lite hosta. Energin har kommit tillbaka och är nu så glad. :)

Ha det toppen bra och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


Måndag!

Vi är fortfarande kvar på sjukhuset men Ebba mår bättre. Väntar på provsvaren. Bara hon orkar få i sig ordentligt med mat från bröstet och får lite mer energi så får vi nog åka hem men blir nog nån dag till iallafall.

Man har vant sig lite nu och kommit in i rutiner men är så tråkigt att va här. Finns typ ingenting att göra. Och detta med mat, usch. Man får ingen middag här utan jag ska klara mig på frukost vid åtta sen lunch vid 12 snåret sen macka på kvällen runt sju. Jag har inte heller möjligheter till att verken tillaga eller värma mat här. Kan ju inte gå här ifrån heller. Detta är så konstigt då det är jätte viktigt att jag får i mig ordentligt och bra mat. Får äta mitt godis och mina bullar.

Ska nog passa på att vila lite nu medan Ebba sover och sambon är iväg på ärenden. Ha det bra och va rädd om er!
Kyss å kram Sara<3


Lördag!

Sitter i sjukhussängen med Ebba bredvid mig i en plastsängen. Fick åka in till akuten inatt då hon började bli sämre. Hostade sådant så det tjöt i luftrören på henne sen och så hade hon 38 graders feber. Ringde 1177 som sa att vi skulle åka till akuten för barn under 3 månader med feber måste kollas upp. Blev inlagda då dom misstänker RS virus.

Nu mår hon ändå hyfsat bra. Sover i princip hela tiden. Får väcka henne då och då och försköna tvinga i henne mat men är inte så pigg på de. Hon gråter iallafall inte och får hjälp med andningen. Är mest inlagd för att hålla koll på att hon inte blir värre och så hon får tillräckligt med syre.

Måste stanna till minst måndag för dom tar inte prover på helgerna (förstår inte varför men men). Nu ska jag försöka få i tösen mat igen och vänta på att sambon kommer tillbaka.

Ha det bra och va rädd om er!
Kyss å kram Sara<3


Fredag!

Nu två kvällar i rad har energin gått ur mig helt. Har knappt orkat hålla ögonen öppna, super jobbigt då Ebba är sjuk och behöver mig typ hela tiden. Har fått stiga upp många gånger på nätterna och försöka hjälpa tösen med näsan. Känns på många sätt att man har sovit dåligt i många dagar nu båda fysiskt och psykiskt. Men ska väl kunna ta mig igenom detta med. Har varit om så mycket värre i mitt liv än lite sömn.

Men nu kom sambons familj och gamle farmor så nu blir det fika och massa mys. Ha det bra och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3

 


Torsdag!

Blev att sova på soffan inatt då jag inte ville störa sambon och va lättare att amma Ebba liggande i soffan än i sängen för kunde få upp henne lite bättre där. Nu verkar hon må lite bättre. Sover fortfarande men har inte vaknat och fått panik för att näsan varit täppt. Skönt att hon har sovit sig igenom detta så hon inte har behövt lida så mycket.

Kul att Viktoria och Daniel fått sin bebis nu och att det blev en liten prinsessa. Fick upp massa glada känslor då man själv va där för exakt 5 veckor sedan. Tiden går så sjukt fort.

Ha en toppen bra dag och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


Vilken skillnad på mage:P
Första visste jag inte riktigt att jag va gravid men misstänkte och sista är tagen 4 dagar innan Ebba kom ut:)

 

 


Onsdag!

Natten har varit okej. Fått stiga upp några gånger och försöka rensa näsan på Ebba. Hon har sovit i sin säng hela natten med stor kudde under huvudet så hon kom upp lite. Nu ligger hon på min arm och sover så gott. Hoppas detta går över fort. Är så jobbigt att se sitt barn sjuk. Känner mig så elak när jag ska rensa hennes näsa men måste ju för annars kan hon ju inte andas.

Måste tvinga oss ut snart och gå ut med Tilda men som tur va sover hon också. Tur att jag har så snälla flickor. Dom är underbara och jag älskar dom något så kopiöst mycket.

Hoppas er dag blir toppen bra!
Kyss å kram Sara<3

 


Snor!

Min lilla älskling har blivit sjuk. Hon är snorig och hostar lite ibland. Stakas lille plutt har blivit förkyld. Vill ta det åt henne men hoppas jag får vara frisk så jag orkar ta hand om henne iallafall. Fy vad jobbigt det är men som tur va är hon inte extra tjurig utan sover mest. Imorgon får det bli en hemma dag med massa mys och vila.

Sköt om er och hoppas ni får hålla er friska!
Kyss å kram Sara<3


Tisdag!

Goddag kära ni!
Igår åkte vi över till Öland till mamma/mormor och myste lite. Va nervöst att åka buss med Ebba men det gick jätte bra. Ska iväg till BHV (BVC) snart för en månads kontroll med läkarbesök. Funderar på om vi ska vandra bort till öppnaförskolan sen efter det med vet inte, dom har ju för dom minsta i eftermiddag. Har varit en lite jobbig natt/morgon för Ebba med lite täppt näsa och trög mage så vet inte om jag orkar, men skulle ju va kul.

Nu måste jag göra oss i ordning så vi kan gå ut med Tilda och sedan vandra bort till BHV. Ha en toppen bra dag!
Kyss å kram Sara<3

P.S Just de Ebba gav mig ett riktigt stort leende idag för fösta gången:D Såg iallafall ut som att det va medvetet då även ögonen lös upp på henne!

 


En månad!

Ikväll har Ebba funnits hos oss i en månad. Tiden går så grymt fort. Det har varit den bästa månaden någonsin.

Känns så konstigt när man tänker hur denna dag såg ut för en månad sen. Att jag satt i soffan och försökte ta mig igenom varje värk som kom så tätt inpå varandra men idag ha min underbara dotter sovande i famnen. Det känns så overkligt men så underbart.

På denna månad har Ebba utvecklat mycket, men så långt kvar och det gör mig absolut ingenting. Idag kan hon fästa blicken, le lite, hålla upp huvudet länge. Hon är mycket mer med på vad man gör och när man pratar med henne. Har börjat härmas lite, räcker ut tungan när man gör det åt henne. Hon tar napp ibland för att komma till ro. Sover bra om nätterna även dagarna och äter riktigt bra, lite för bra ibland, hehe. Har redan blivit ganska mammig men är inte så konstigt då hon är med mig princip varje sekund.

Vikt: 4000 g
Längd: 53 cm
(i måndags)

Det finns inte ord för hur glad jag va när du kom ut till oss min älskade dotter. Du va så otroligt fin, söt, vacker ja helt underbar. Skulle kunna göra om detta massvis gånger till för dig. Den lyckan man fick av att se dig och känna dig mot min hud va så underbar. Jag älskar dig mitt fantastiska barn!
Ebba Nancy Louise Sigfridsson<3

 


Lördag!

God morgon kära läsare!:)
Jag har hittat tillbaka. Har absolut inte haft någon lust att blogga och känns som jag har ändå inte haft något att blogga om. Haft några lugna dagar med en tur på stan, promenad till Maxi och haft min storebror Christopher på besök. Nu är det bara mina två äldsta bröder kvar att träffa Ebba. Den äldsta kommer ner snart med sin son och fru och skulle ju ljuga om jag sa att jag iiiinte längtar. Har inte träffat dom sen juli 2010 (tror jag de va).

Snön verkar vara på väg bort och det gör mig verkligen ingenting, får gärna försvinna fort och bli vår. Är kallt om nätterna men på dagen (iallafall igår) är det jätte fint.

Ebba är jätte stark i sin lilla nacke. Man blir så glad för varje lilla framsteg hon tar. Kan kanske försöka med något litet inlägg imorgon om hur hon är då hon faktiskt blir en månad imorgon.

Ha en jätte bra dag och sköt om er och alla era kära!
Kyss å kram Sara<3


 


Onsdag!

Idag hade jag en extra trött bebis. Va inte upp förrän strax innan tolv men då har hon ändå sovit hela natten, självklart vaknat för mat men bara en gång så känner mig ganska utvilad. Idag bestämde jag mig för en myshemmadag då vi har haft något in planerat varje dag sen förra måndagen och så är det så mycket snö ute så har ingen lust att gå ut. Fast har varit ute en gång med Tilda, det fick bli en rask promenad för snön verkligen piskade en i ansiktet och Ebba va inte så glad. Men va skönt det är att ta Ebba i sjalen, så mycket smidigare och går mycket fortare plus att det är så mysigt.

Ha en bra dag i detta vinterland som förhoppningsvis snart blir en härlig vår!:)
Kyss å kram Sara<3


En hjärtlig dag!

Jag fick mig en fantastisk alla hjärtansdag. Saken va väl den att jag hade absolut inga förväntningar alls.

Den började med massa mys med Ebba och Tilda sen gick vi hem till syster/moster och kusin och fortsatte att mysa. Åkte hem och fick fina presenter av älsklingen (inte förväntat mig över huvudtaget), super kul. Sen råga på allt så lagade han en överrasknings middag till oss. Han kan han också om han vill;) Har aldrig upplevt en såhär härlig alla hjärtansdag innan men så har jag inte haft våran underbara dotter innan heller.

Jag älskar min egna lilla underbara familj något så otroligt. Jag är så lycklig, kan inte må bättre just nu.

Sköt om er och ta vara på varje dag!
Kyss å kram Sara<3


Tisdag!

God morgon kära ni. Det sägs att det är alla hjärtansdag idag. Tänkte vara tråkig och ratta denna dag. Tycker det är så tråkigt att det ska behövas en speciell dag där man ska visa kärlek på beställning. Kan man inte göra det utan uppmaning från handeln? Men visst är det väl bra då dom som aldrig får kärlek från sin man/fru, sina barn, vänner, nära och kära kanske får det idag men är också som sagt va väldigt tragiskt.

Här har vi inget speciellt planerat vad jag vet iallafall. Jag och Ebba kanske ska hälsa på syster/moster och kusin sen i eftermiddag om allt är och går bra, som vi hoppas.

Testade napp på Ebba igår och först ville hon inte ta den och det va lite skönt men sen så satt den fast i munnen på henne (talesätt), hehe:) Så nu har vi bestämt att hon ska få den när det verkligen behöva som tillexempel i bilen ibland. Hon brukar ju bli super ledsen ibland, för det mesta, när vi åker bil och det är oftast för att hon vill snutta och då är ju nappen super bra då det är lite svårt för mig att ge henne bröstet i bilen. Ska säga också jag nästan alltid precis har ammat henne innan vi åker så det är inte så att hon är hungrig.

Busade precis med Ebba, "petade" på hennes underläpp och fick världens leende:D Jag är en lycklig mamma nu som ska försöka söva tösen och sedan hoppa in i duschen innan denna dag får börja på riktigt. Ha en toppen bra dag och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


Söndag!

Hejsan! Har inte haft tid eller lust att blogga på ett par dagar. Men kommer ett litet här.

I fredags hade vi besök av Ebbas kära moster Lotta. Har inte träffat henne på ett tag nu igen så hade lite att prata om. Alltid trevligt att ha sin syster på besök. Ebba fick så söta, häftiga kläder av henne och vi fick jätte häftiga dessert skedar med en bakelse på toppen.

Igår (lördag) va vi och myste nästan hela dagen med farmor, farfar och farbror fast Ebba sov nästan hela dagen. Eftersom hon sov bort hela dagen så va jag lite orolig att hon skulle vara vaken hela natten men hon har faktiskt sovit riktigt bra med några få pauser för mat (självklart).

Igår va jag väldigt nära på att koka upp en nappen till Ebba för känns som hon ligger vid bröstet nästan hela tiden ibland och det är påfrestande för mina stakas bröst. Många gånger ligger hon där för att bara "snutta", hon är inte hungrig och då kan man ju lika gärna ha en nappen och ha henne i famnen istället så kan även pappa trösta henne. Men så va hon så snäll sen igår och låga bara vid bröstet när hon faktiskt va hungrig. Tror hon kände att mina bröst behövde få vila lite.

Jag drar mig för att använda napp på henne då jag har hört/läst att det kan försvåra amningen och jag vill inte utsätta oss för det om det inte behövs. Hur har ni andra gjort? Varför började/började inte ni med napp? Tror ni att det är så dåligt med napp som vissa vill påstå?

Ha en jätte bra söndag så kanske vi hörs senare eller imorgon!
Kyss å kram Sara<3


Torsdag!

Igår va vi som sagt va på kalas. Riktigt trevligt och gott med alla kakor och äppelpaj, mums. Ebba va så snäll förutom när vi skulle åka bil, hon fick mysa massa med farmor så hon va nog nöjd över son födelsedag.

Innan vi blev hämtade igår så ringde det på dörren och där stod mina syskons mamma med massa packet till Ebba. Så otroligt snällt av henne:)

Idag har min älskade vän Johanna varit här och myst lite. Va så kul att träffa henne då vi inte setts på ett bra tag. Fick massa fint av henne också:)

Men nu ska jag ta tag i hemmet innan Ebba vaknar igen. Ha det toppen och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3

1. Ebba fick av sin morbror Joel och hans familj.

2. Av Ebbas kusins mormor och morfar.

3. Från Ebbas farmor och farfars bästa vänner Pelle och Christina.

4. Detta fina kommer från kära Johanna och Alice.

Tusen tack till er allihop!


Onsdag!

Har inte orkat börja denna dag riktigt än. Va så länge sen man verkligen fick sova en natt och jag vet att det är långt borta också. Sen har jag så svårt att sova om dagarna så får ju aldrig riktigt någon vila. Men det får jag ta igen sen när jag blir gammal.

Igår hade vi min kära barndoms kompis här. Så kul att träffa henne och visa min älskade dotter för henne. Fick jätte fina sängkläder av henne.

Men nu måste jag ta hand om en ledsen Ebba som jag inte riktigt vet vad det är med idag. Magen som krånglar kanske.?

Ha en bra dag!
Kyss å kram Sara<3


Måndag!

Första dagen själv gick bra. Fast va ju inte direkt själv då min kära mamma kom på eftermiddag. Fick henne att till och med stanna på mat. Va borta på BHV (BVC) en stund och allt gick bra. Nu sitter jag och myser med min älskade dotter då sambon är helt slut efter första dagen som pappa på jobbet och Tilda myser med honom.

Funderar på vad man ska hitta på imorgon. Blir väl att va hemma och ta det lugnt. På onsdag kväll blir det kalas och på torsdag eftermiddag kommer en älskad vän hit, ska bli så kul. Bara längtar att få hitta på saker och träffa folk. Vill ju vissa upp min kära dotter också för alla underbara folk jag känner.

Men nu ska jag fortsätta mysa med Ebba och kolla på Sofias änglar. Ha det toppen bra allesammans!
Kyss å kram Sara<3


Söndag!

Har haft en bra och mysig helg men snart är den slut och imorgon börjar sambon jobba. Kommer nog kännas jätte konstigt att inte ha honom hemma på nästan hela dagen. Så imorgon börjar alvaret. Ska till BHV imorgon eftermiddag och se så allt är som det ska med Ebba fast verkar ju så. Förhoppningsvis kommer min mamma imorgon också. På onsdag blir det kalas på kvällen annars har vi just nu absolut ingenting planerat.

Ha det bra och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3



Fredag!

Idag har vi haft en underbar liten tös här hemma. Hon har varit jätte snäll och mysig. Har inte skrikit efter bröstet hela dagen och varit vaken mycket mer utan gnäll. Det känns så konstigt att hon redan har utvecklats så mycket på bara två veckor. Hon är med mycket mer, stark i nacken, ser mycket längre och hon hänger med mer när man pratar med henne. Jag blir bara lyckligare och lyckligare för var dag som går (om det nu går då jag redan är otroligt lycklig).

Har hunnit att klippa Tilda lite, bada henne, duscha själv, diska, plocka bland alla kläder jag la undan under graviditeten och fixa i garderoberna medan Ebba sov. Gäller att vara en effektiv mamma om man vill få nått gjort.

Men nu ska det lagas lite mat. Blir tacos idag, är ju ändå fredag:)
Ha en kanon kväll allihop så kanske vi ses imorgon igen!:)
Kyss å kram Sara<3


Kväll!

Ligger här i sängen med en sovande Ebba bredvid, så mysigt. Tänkte att jag själv också skulle sova lite men går inte. Kommer inte till ro för det. Får bli att lägga sig tidigare istället tror jag, fast har ju ändå inget in planerat imorgon så gör ju inte så mycket.

Blev en vända till Hansa City (ett område med massa affärer) och köpte present till Ebbas farmor som fyller år nästa vecka och så hittade jag två jätte mysiga pyjamesar till Ebba. Pyjamesar går åt här hemma så dom fick följa med hem.

Vad har ni för planer för helgen? Någon som ska hitta på nått kul? Izabella du ska se till att pressa ut din bebis iallafall tycker jag:)

Ha en toppen kväll, det ska jag försöka ha iallafall!
Kyss å kram Sara<3


Torsdag!

Inatt ville Ebba verkligen inte sova i sin säng men det gjorde inget jag fick iallafall sova lite då min kropp måste ha vant sig något vid att ha henne bredvid sig. Väntar på att hon ska äta klart så jag kan byta på henne och sätta på henne kläder så vi kan åka och köpa present till farmor. Men usch vilket väder det är, jääääätte mycket snö så man drar sig lite för att gå ut:/

Önskar er en toppen dag och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


D-droppar

Har börjat ge Ebba d-droppar nu men så kom jag på att jag har läst på en tjejs blogg att det va några d-droppar som innehöll nått farligt så va tvungen att kolla upp det och till min fasa så va det ju dom droppar Ebba får. Vet inte om man kanske ska ta lätt på det eller om man bör köpa dom andra?!. Hur gör ni andra? Vilka droppar får/fick era barn? Dom här får vi ju grattis från BHV och man tycker ju att dom inte borde ge en nått som är farligt.

Mamma ringde nyss och berättade att vi har gett tösen ett bra namn då min kära lillebror kan uttala det. Min älskade lillebror är 11 år (12 i juli) men är efter i utvecklingen så han är inte riktigt som alla andra, men världens underbaraste lillebror. Han kan inte prata men kan säga vissa ord och just Ebba föll sig riktigt bra i hans mun. Så nu går han runt där hemma och säger Ebba hela tiden. En glad och stolt storasyster sitter här i soffan och ler stort:D

Sköt om er och ta vara på varje dag ni får!
Kyss å kram Sara<3


Onsdag!

Har varit en helt okej natt inatt med. Ebba har sovit mestadels i sin säng med lite pauser hos mig med lite mat, mys och blöjbyten. Visst skulle jag helst vilja ha henne hos mig hela nätterna och bara mysa men jag värdesätter den lilla natt sömn man får istället och myser desto mer på dagarna istället. Då behöver jag inte heller sova om dagarna utan kan göra det som behövs göras om dagarna när hon sover.

Idag blir det nog en hemma dag och bara pyssla om oss själva och hemmet. Skulle egentligen vilja hitta på nått men får nog hejda mig lite.

Ha det toppen bra alla mina kära läsare och sköt om er!
Kyss å kram Sara<3


RSS 2.0