Rensa!

Vad ska man göra med alla utväxta bebis kläder? Jag vill ju i framtiden ha fler barn så allt behöver man ju inte göra sig av med. Allt är inte "flickigt" och det är i gott skick så borde man ruva på det ett tag till eller bör man låta någon annan få nytta av det? Svårt det där.




Ett års kontrol!

Idag va det dags för ett års kontrollen. En läkare tittade och lyssnade på Ebba, kolla vikt och längd. Allt såg jätte bra. Hon hade gått upp mer än 800 gram på en månad så det va verkligen super bra. Vilken lättnad det va när man såg siffrorna på vågen.

När det va klart så fick hon en spruta i vardera lår. Och oj vilken duktig tjej jag har. Första sprutan gnyde hon bara lite men den andra blev hon lite mer ledsen men absolut inte otröstlig, har hört henne mycket ledsnare. Vi gick ut där ifrån med ett leende.

Åh vad jag är lite extra stolt över min lilla flicka idag. En sån värmande känsla.

Mvk Sara! <3






Utveckling!

Jag kan inte skriva så där på rak arm vad Ebba kan nu och jag tror inte det är så intressant för er ändå men här kommer lite iallafall.

Ebba kan:
♡gå obehindrat.
♡säga Tilda, farfar, mamma, pappa och titta.
♡leka bra själv men även med andra.
♡dansa.

Ebba älskar:
♥"bebis yoggi".
♥smörgåsrån.
♥Babblarna.
♥sina gosse hundar.
♥att bada/duscha.

Ebba:
♡äter mycket bättre.
♡får oftast i sig välling om kvällen.
♡ammar fortfarande ganska mycket.
♡sover (oftast) bra om natten.

Hon är en helt fantastisk person som har så mycket att ge och charmar alla i sin väg. Jag vill inte va ifrån henne en dag. Hur klarade jag mig innan jag hade henne? Glödje har fått en helt annan betydelse.

Mvk Sara! <3








Födelsedag!

Jaha nu va Ebbas ett årsdag över. Hon verkar haft en super bra födelsedag. Så mycket uppmärksamhet och massa nya saker att leka med så vore det konstigt om hon inte är nöjd.

Hon insåg på eftermiddagen efter att ha lekt med sin snart tre åriga kusin att hon faktiskt kan gå och det är inte så farligt. Oj vad massa steg det har blivit. Vågar nog säga att hon gick mer än hon kröp. Håller tummarna för att hon fortsätter med det sen när hon vaknar.

Min ena syster frågade när hon kom hur det kändes att Ebba nu fyllde ett år men just då va jag så upptagen så hade inte tid att känna men när alla hade åkt hem så bubblade det upp. Att man kunde känna så konstiga känslor va lite läskigt. Kände sån glädje och stolthet men också en sån saknad för hur vi hade det då. Hur fantastiskt underbart det va att få bli mamma.

Tanken kom hela tiden och gör fortfarande om tänk denna tiden för ett år sen. En och annan tår föll för min kind. Nu för ett år sen hade vi blivit förflyttade till BB. Vi hade nu fått vårt kära barn och kunde absolut inte sova. Det gick inte att slita blicken från detta underbara lilla miraklet.

Sen funderade vi på vad hon skulle få för namn. Vi stod mest mellan Louise och Ebba. Louise hade vi länge funderat på men hon kändes mer som en Ebba och idag ångrar jag inte mitt val för en sekund.

Älskade Ebba Nancy Louise du är helt otroligt underbar, fantastisk och jag älskar dig så mycket så orden inte räcker till.

Men nu är julen och födelsedagen över så vad har man nu att se fram emot? Sambon fyller 25 om cirka två månader så får börja planera lite smått för det kanske. Men mest ska jag bara njuta och vara glad för detta liv jag har fått.

Nu måste jag försöka sova en stund till så kanske jag återkommer imorgon men en lista på vad busungen nu kan :)

Mvk Sara! <3








En lättnad!

Den där känslan man får när man ser att barnbidraget rullar in på kontot på fredag och inte måndag som jag hela tiden trott är helt underbar. Har man ett ett års kalas att styra med så är det helt fantastiskt. Nu skulle man bara haft fler barn så det hade märkts på kontot, haha. Härligt nu har en sten fallit från mitt bröst.
Idag får det bli att städa lite här hemma och små fixa tills på lördag! Allt tar så mycket längre tid nu för man får springa efter en liten en hela tiden så behöver gott om tid.



Ta hand om er och ha en bra dag!
Mvk Sara! <3

God morgon!

Dagen är så oplanerad som den kan bli och det känns jätte tråkigt. Men något ska vi allt kunna hitta på. Har till exempel ett ett års kalas att planera. Min älskade lille bebis är inte så liten längre och inte någon bebis. Eller hur länge titulerar du ett barn som bebis?

Igår började hon helt plötsligt ta ett steg för att ta sig fram till några leksaker. Sen tog hon några steg till för att sedan ta över tjugo steg och traskade runt ett antal gånger till. Va härligt det är att se för nu är hon verkligen medveten om vad hon gör och bra går det fast att det är ganska vingligt ibland. Hon verkar tycka det är riktigt kul och kanske väljer hon snart att gå istället för att krypa.


Mamma älskar dig mer än jag någonsin kan förklara! Du är helt fantastisk och förgyller mitt liv till fullo!

Önskar er alla en bra dag och va rädda om er!

Mvk Sara! <3 ♡




Test!

Måste ju testa att blogga från min fina nya telefon, hihi :) Appen ser inte ett dugg likadan som på iPhonen så måste testa mig fram. Men nu kräver Ebba min uppmärksamhet så bäst att ge henne det.

Mvk Sara! <3





Fredagens bestyr!

Igår kände jag mig duktig. Eftersom snön bokstavligen vräkte ner så fick vi sysselsätta oss hemma istället.

Har länge tänkt fixa med dagis/förskoleplats men inte blivit av och så bråttom har det inte varit heller. Men nu har vi sökt och hoppas vi får där vi/jag vill ha.

Sen fixade jag ihop en fotobok till Ebba som man fick gratis av Libero i ett års present. Tog nästan halva dagen då det självklart ska krångla. Fick tyvärr inte iväg beställningen för måste kontakta företaget först.

Sen kunde jag äntligen rensa telefonen på bilder. Tog tummen ur röven och la in korten på datorn och sparade över på en extern hårddisk. Jag får snart en ny telefon och då ska svärmor få min iPhone så behövdes rensas. Tror jag hade över 3000 kort, hehe. Kan säga att den började bli gaaaaanska seg.

Men nu måste jag väcka en sömnig bebis annars blir det väl en jobbig kväll/natt. Hon har ändå sovit sen nio igår kväll ungefär så dags att vakna.

Mvk Sara! <3


Allergi!

Ni som är allergiska eller känner någon som är allergisk mot ägg va uppmärksam på att det verkar vara en ny trend att trycka i någon form av ägg i chokladbollar. Dom är tyvärr inte längre ett "säkert kort"!

Ligger nu i sängen med smärta i magen och mår lite illa och detta på grund av att det förmodligen va ägg i en jäkla chokladboll. Vem i hela fridens namn har ägg i chokladboll? Denna inhandlades på Leos lekland men har även sett att IKEAs nu är ägg i. Om det inte funnits något till mig att fika på så har man alltid köpt en chokladboll men nu kan man tydligen inte det heller. Tack kära bagare för det *morr*!

Tur att min älskade lille tös sover iallafall men det bör hon egentligen inte göra men orkar verkligen inte jaga henne just nu och sambon är inte så pigg heller (hemma med förkylning idag).

Mvk Sara! <3


Tummen upp!

Ebba vaknade vid halv ett ungefär och fick komma över till vår säng sen sov hon hela natten (vad jag kan komma ihåg). Ammade någon gång på morgonen men fortsatte att sova sen väckte jag henne strax efter nio. En super bra natt/dag har det varit. Hon slumrade till en stund förut så ingen mer vila för henne idag innan läggdags.

Ikväll ska jag iväg på bokcirkel med några andra mammor. Trevligt och skönt att komma iväg lite själv. Kan faktiskt behövas ibland. Problemet är bara att jag har inte läst alla dom sidorna vi skulle för har verkligen inte fastnat för boken men det gör nog inte så mycket.

Mvk Sara! <3


Dagen som gått!

Ja trötta va vi! Jag slumrade till ett antal gånger men vaknade varje gång av att Ebba försökte med rackartyg. Va verkligen super trött och bara längtade tills vi kunde gå och lägga oss.

Två timmar för tösen och lite mer än en timme sömn för mig blev det. Tänkte att vi skulle sova max en timme så satt klockan men vi behövde uppenbarligen sova en stund till. Så Ebba fick inte ta någon eftermiddags vila och nu sover hon gott, i sin säng ska det tilläggas. Älskade skrutt imorgon sover vi liiiite längre så ska det nog bli bra.

Nu säger jag godnatt och hoppas på en toppen bra dag imorgon!

Mvk Sara! <3


Morgonen!

Fick upp Ebba strax efter sju. Vinkade av pappan och sen myste vi lite i soffan. Va tvungen att försöka fördriva tiden så kokade lite havregrynsgröt med förhoppning att både jag och tösen skulle bli mätta men nepp. Hon åt ingenting och jag är inte så förtjust i det så fick inte i mig så mycket. Ammade Ebba och hon satt sen och nickade till men hon får inte somna en. Nu kryper hon runt och ska riva ner DVDna som vanligt. Tänkte försöka vara upp minst en timme till sen tror jag inte någon av oss orkar mer. Oj va trött vi är.

Mvk Sara! <3


Rövare!

Igår kväll/natt lekte dottern rövare och ville inte sova. Hon va klarvaken och verkade inte vilja sova på många timmar. Tog med mig henne till vardagsrummet för att låta sambon sova men hon blev inte lugnare och sambon somnade inte iallafall. Hon fick leka i sin säng en stund sen stökade vi runt i sängen ett bra tag för att äntligen somna vid ett ungefär. Nu är vi allihop helt slut. Min stora älskling förbereder sig för jobb och jag tänker snart väcka den lille för nu ska det bli ordning på detta sovande.

Hon får vila en kort stund på dagen sen blir det läggdags runt 8 halv 9 och hoppas på att hon inte vaknar förrän morgonen. Håll tummarna för oss att detta nu går vägen.

Önskar er en toppen bra dag och va rädda om er!

Mvk Sara! <3


Eko!

Idag tog Ebba och jag en promenad till affären för att försöka fynda lite mat då det ekade i kylskåpet. Kom hem med en heldel tänkbar mat som tur va. Man får tyvärr snåla lite nu så här efter jul då även plånboken ekar. Känns så jäkla tråkigt att vi inte kommer kunna ha ett riktigt ordentligt kalas för Ebba. Pengarna kommer ju in precis efter hon fyllt så vi för köpa lite presenter efteråt istället och göra det bästa av det.

Detta med pengar ger mig sån knip och smärta i magen så jag vill bara gå under jorden men nu är det bara att bita ihop för snart är det över (förhoppningsvis).

Mvk Sara! <3


Host host!

Sitter med en halvsovande bebis i famnen. Hon har så retlig hosta som inte riktigt vill ge med sig. Har sugit näsan, gett henne koksalt och en supp så hoppas det blir bättre snart. Det jag vill just nu är att få lite sömn iallafall. Än så länge låter jag morgondagen vara oplanerad så får vi se hur det blir med hostan och sömn. Gubben min har en retsam hals han med och verkar inte komma till ro. Hoppas han lyckas somna snart då han ska upp och jobba imorgon annars blir han inte rolig att va med. Nu fattas det bara att en annan och ska åka på denna eländiga hosta.


Ord!

Vad är det du vill säga?
Vad ska detta betyda?
Hur ska allt sluta?
Och när tar det stopp?

Livet är inte slut det har precis börjat och än är inte lyckan över. Se varje dag som den sista och lev inte i framtiden.

Livet har alltid något att ge dig.

Mvk Sara! <3


Oj så det kan gå!

Haha, såg nu att jag lever tydligen kvar i 2012! Bara för det tänker jag självklart tillbaka ett år. För ett år sen gick jag höggravid och längtade så efter den som låg i magen. Att det bara va två veckor och en dag kvar hade jag aldrig trott. Alla sa hela tiden att man går över tiden som förstfödderska men inte i mitt fall då bebisen vill titta ut exakt en vecka innan beräknad förlossning enligt UL. Men enligt mensen skulle förlossningen äga rum den 18 januari och hon kom ju den 19 så det va ganska så precis. Som ni nu förstår så fyller snart min lille bebis ett år och det går inte en dag utan att jag tänker på det. Kalas ska nu planeras och presenter köpas.

Mvk Sara! <3


Fredag den 4 januari 2012!

God morgon allesammans!
Igår tog jag hund och barn och packade in oss i bussen för att hälsa på min mamma och bror på ön. Lite fika på "stan" och snabb titt i affärerna. Mamma unnade sig en super snygg handväska som jag lätt skulle kunna tänka mig själv synd bara att jag inte har någon användning för det nu. Har varit väsknarkoman en gång i tiden och denna skulle passa så bra i min samling.

I julklapp fick jag ett jätte fint armband av min kära mor från Rock by Sweden som jag hade suktat efter. Nu har jag använt det nästan varje dag sen julafton men upptäckt att diamanterna på dödskallen sitter jätte dåligt och en av pärlorna har blivit full tack vare dödskallen. Gick in affären där det är köpt och hon sa att det tyvärr är jätte dålig kvalité och inte kunde göra så mycket. Hon uppmanade mig att inte använda det varje dag och det är ju lite tokigt. Så igår kväll skrev jag till Laila som sa till mig att mejl någon Linda så får vi se vad som händer. Vill så gärna kunna fortsatta använda armbandet för det är helt perfekt för mig för den jag är.

Tack och hej för mig! Ha en bra dag!
Mvk Sara! <3


Nyårsafton!

En super trevlig nyårsafton blev det. Vi hamnade ute i skogen hos en kompis och hans tjej, två döttrar och två vänner till dom som hade tre flickor. Spelade några omgångar "med andra ord" och åt helt fantastiskt god mat. Några raketer blev det men va mest lugnt och bara njöt av varandras sällskap. Tilda lekte princip hela tiden med deras hund som är året. Va kul att se och nyttigt att dom fick lära varandra lite saker.

Ebba va jätte duktig och så snäll hela tiden. Vi stannade kvar över natten för annars skulle det ju bli så sent, fast det blev det iallafall.

Jag är super nöjd över denna nyår och ser nu fram emot ett händelserikt år. Två och en halv vecka kvar tills damen fyller ett år, ska bli så roligt.

Men nu ska jag mysa vidare med Ebba som sover gott på mitt bröst. Sköt om er!

Mvk Sara! <3


RSS 2.0