Tomtegröt!

Måste bara dela med mig av min glädje. Idag åt Ebba upp nästan en hel stor (för henne) portion tomtegröt. Är så otroligt stolt stolt över henne. Då hon aldrig innan har ätit sig mätt på mat så va detta en mycket stor framgång. Visst jag vet att sådan gröt kanske inte är den bästa men det struntar jag i för är just nu bara glad om hon får i sig något annat än bröstmjölk, majskrockar eller smörgådsrån.

Men nu sover damen så jag ska passa på att få nått gjort här hemma. Ha en fortsatt bra dag allihop!

Mvk Sara! <3


10 månader!

Tänkte bara försöka skriva lite kort om hur långt Ebba har kommit i sin utveckling.

• Sitter helt själv.
• Förflyttar sig mellan möbler och annat som går att hålla i.
• Springer nästan när man håller henne i händerna.
• Kan gå lite ostadigt med hjälp av att bara hålla i en hand.
• Kryper "helt rätt" (vänster ben med höger arm och så tvärt om).
• Kan säga mamma, pappa, titta, tutte.
• Vinkar.
• Gör blinka/stjärntecknet när hon ser en lampa (ibland).
• Kramas och pussas.
• Älskar katter.
• Tycker Tilda (hunden) är väldigt underhållande ibland.
• Headbangar på sitt lilla viss.
• Klättrar på allt som går.

Är säkerligen massvis mer men kan inte skriva allt och kan inte komma på bara sådär.


Trött!

Känns som det va väldigt länge sedan vi hade en bra natt. Hon sover oroligt, ska äta/snutta hela tiden annars gnäller hon. Försöker ge henne nappen istället men då tar hon den och kastar iväg. Börjar bli grymt påfrestande att inte få sova som man vill, ligga åt det hållet man vill och ta lite mer plats. Då jag bara kan amma på ena bröstet så blir det att jag får ligga på samma höft hela tiden och gjort nu i över 10 månader, mer eller mindre, detta är fruktansvärt påfrestande.

Men jag får tänka positivt och försöka njuta så mycket det bara går av detta istället. Snart kommer hon väl inte vilja sova hos oss i huvudtaget och amma på detta viset är snart bortglömt.

Va rädda om er!

Mvk Sara! <3


Bebis!

Ännu en dag är förbi. Idag har vi fått äran att ha pappa/sambon hemma och även imorgon. Ebba och jag ska iväg till ÖF på förmiddagen som vanligt så han får vara själv ett tag så jag funderar på om jag ska försöka sno till mig liten egentid på kvällen. Bara få vara mig och inte lyssna på en ledsen bebis eller bära på en klängig bebis och framför att inte ha en bebis vid bröstet stup i ett.

Åh vad hon är krävande nu. Vill amma hela tiden, är jätte grinig, sover dåligt, är jääääätte mammig men sen är hon jätte gullig. Klättrar på ens ben, kramas och pussas massor och är ur söt så det väger upp ganska bra mot det lite mindre roliga. Snart är väl förhoppningsvis denna fas över och nya äventyr stor för dörren.

Mvk Sara! <3


Älskar!

Åh vad jag älskar min familj. Vad underbart det är när man känner det där pirret i kroppen när man ser sin man. Jag tvekar inte en sekund att det är meningen att det ska vara han och jag. Vi har klarat så mycket på dessa 5 år och står fortfarande kvar. Nu är det bara en ring på fingret som väntar, haha ;D

Mvk Sara! <3


Familjen!

Ännu en fantastisk dag men min älskade familj har passerat. Imorgon kommer en ny med massa nya äventyr. Våra äventyr får och ska aldrig ta slut. Det är nu och för alltid. Jag är lycklig och jag är så nöjd över mitt liv.

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag!

Mvk Sara! <3


Magen!

Idag har jag en sån där bra dag där jag känner att jag är hyfsat nöjd med min mage. Det är bara det där deget som skulle kunna försvinna så skulle jag va jätte nöjd.

Det är kul att kolla tillbaka på hur magen har förändrats. Innan jag blev gravid tyckte jag att jag va lite knubbig men kollar jag tillbaka idag så va jag ju small. Nu känner jag att jag är inte långt där ifrån men som sagt va det är massa löshud/deg på magen som gör att jag ser tjockare ut och kläder inte blir bra.

Men det bästa med detta är att jag har absolut inte bantat utan har ätit det jag velat. Anledningen till att jag börjar få tillbaka min kropp är nog för att jag går så pass mycket och det med barnvagn. Minst en gång i veckan går jag minst en timmes promenad men blir oftast mer än så (blir så när man har hund).

Ställde mig på vågen i morse och ja det va som jag trodde, graviditets kilorna och lite till är borta. Detta känns bra.

Bild från precis i början av graviditeten, sista kortet på magen, en från några veckor efter förlossning och en från idag.

Mvk Sara! <3


Flytta!

Jag fick sån lust helt plötsligt att flytta. Men inte bara till nytt hem utan till en annan stad. Behöver inte vara jätte långt bort men kan även vara på andra siden Svergie. Fick sån lust att se mig om. Skaffa nya umgängeskrets och nya upplevelser. Men det är en känsla jag får lägga band på och göra det bästa av det jag har här. För det jag har är jag så tacksam för och nöjd över men som sagt va bara nöjd. Jag skulle kunna bli otroligt nöjd också, må super bra nästan varje dag. Men jag tar vara på det jag har och detta kan bli bra också eller ska jag försöka att flytta min lilla familj? Men vart i så fall och hur? Känns som det är nu eller aldrig.

Mvk Sara! <3




Sjuk!

Vilka dagar vi har haft. I torsdags när vi va på ÖF så spydde Ebba och det va ganska mycket. Hon kändes inte varm eller påverkad på nått sätt. Kom hem och hon började spy mer. Det höll i sig ända till lördag natt. Men hon va fortfarande inte påverkad och utan feber så vet inte riktigt va det va. Folk tror maginfluensa men jag tror bara det va för att hon hade en förkylning i kroppen för i måndags började näsan att rinna.

Vi va på BHV här om dagen. Gjorde det vanliga och kollade vad Ebba kan nu. Men vågen visade inte riktigt det jag ville. Damen hade gått ner några gram. Ingen större fara då hon som sagt va hade spytt i helgen. Men jag kan inte ljuga om att man blev lite orolig. Vi ska på en extra koll om en månad så håller tummarna.

Efter besöket skulle jag (med "order" från sköterskan) försöka få i Ebba riktig mat. Men detta va ju ren lögn i helvete och slutade med en tjurig bebis och ledsen mamma. Som tur va har jag en så förståndig och smart syster så nu har vi lagt ner maten och fortsätter som innan.

Nu ska jag försöka ta mig ur sängen, som är väldigt skön och varm nu, och fixa till mig för att sedan vandra bort till ÖF för lite sång. Ha en bra dag!

Mvk Sara! <3


Vänner!

Något roligt har hänt idag iallafall. Blev en spontan tur hem till Sarah och hennes pojkar idag. Mycket trevligt men det är det alltid när man träffar dom. Sarah va snäll och gjorde mina naglar fina så nu är självförtroendet lite bättre, hihi :P

Har skrivet ett ganska långt inlägg om en sak från mitt liv men vet inte om jag ska publicera det. Det blev jätte rörigt och inte alls om jag ville. Kanske skulle börja om med det? Orkar jag det? Kommer det att gynna någon iallafall? Det är ju det jag hoppas men inte vet. Får se, kanske kommer det upp, kanske inte. Ska iallafall påbörja ett annat som jag känner att jag vill dela med mig av men som måste skrivas rätt så det inte blir helt tokigt. Måste komma in i rätt sinnesstämning först.

Natti natt kära läsare! Du är inte ensam, inte igår, inte nu, inte sen och inte imorgon, inte förrän du bestämmer dig för att va det!

Mvk Sara! <3


Hormoner!

Nu ikväll lekte hormonerna riktig rövare med mig. Fy vad jag kände mig i obalans när jag skulle gå ut med hunden. Ville bara gråta och skrika på en gång men kom bara någon tår och inget ljud. Riktigt otäckt men nu är det bättre när jag har min lilla underbara dotter bredvid mig sovande.

Vill inte uppleva detta igen. Antar att jag har alldeles för mycket hormoner nu när man har lingonveckan och ammar. Onödigt mycket information men nu vet ni, haha :D


Snart!

Här har det riktigt tyst länge nu. Har inte haft tid, ork, inspiration och lust till att skriva. Eller jo lust har jag haft men har inte velat skriva bara för att skriva.

Allt går hyfsat bra här hemma eller jo det gå bra för det mesta. Damen sover, äter och skiter haha. Hon är super snabb, springer runt med sin lära-gå-vagn, ställer sig mot allt, älskar att riva ut dvdna och pilla på pappas gitarrförstärkare, klättrar på mig men leker jätte bra själv men även med andra. Det har hänt så otroligt mycket med hennes utveckling nu. Det senaste är att hon kan stå helt själv en bra stund och sätter sig försiktigt när hon inte orkar längre.

Nog om det nu är klockan mycket och snart ny dag att genomföra. Inom snar framtid har jag tänk att berätta två stora saker från mitt gångna liv. Ska bara skriva ner allt, fila på det och ge igenom det någon gång. Så håll utkik, men ni som är mycket känsliga bör nog inte läsa det.

Godnatt säger jag här från min sköna säng och önskar en bra morgondag!

Mvk Sara! <3


RSS 2.0